November 22, 2024
Ingrediente:
250 g curmale taiate bucati
120 g nuci
2 linguri cacao
2 lingurite coaja rasa de portocala
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie
Topping: iaurt grecesc 10% sau smantana si bucati de nuci si curmale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti o tava rotunda (diametru aprox. 20 cm) cu unt.
Maruntiti curmalele si nucile cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin asemanatoare pesmetului.
Separati ouale.
Adaugati galbenusurile, cacaoua, coaja de portocala si vanilia la amestecul de nuci si curmale.
Albusurile se bat spuma si apoi se adauga treptat amestecului de mai sus.
Puneti amestecul in tava si dati la cuptor aproximativ 30 minute. Verificati cu o scobitoare daca prajitura e coapta.
Dupa ce ati scos prajitura din cuptor lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din tava.
Serviti cu iaurt grecesc, nuci si curmale.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.