To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Prajitura Desteapta

Posted on august 9, 2012 | in Desert | by

Prajitura Desteapta

Ingrediente:
8 oua
300 gr zahar
225 gr faina
2 plicuri zahar vanilat
1 litru lapte
250 gr margarina
2 linguri apa

Mod de preparare:
Se topeste margarina in doua linguri de lapte si lasam sa se raceasca. Se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se pun intr-un castron mare si le mixam cu zaharul, zaharul vanilat si 2 linguri apa pana-si dubleaza volumul. Se adauga margarina racita se mixeaza, se adauga laptele, se amesteca bine, se pune faina si se incorporeaza cu atentie sa nu formeze cocoloase. La final se pune albusul batut spuma, se amesteca cu o paleta de jos in sus, astfel incat totul sa devina omogen. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la temperatura medie aprox. o ora, fara a deschide cuptorul. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit, se pudreaza cu zahar si se serveste.

Comments are closed.

Tag Cloud