November 23, 2024
Ingrediente:
500 g praz
300 g masline intregi
200 g rosii cubulete
1/2 pahar vin
un pahar apa
un ardei gras
o ceapa alba
2 cuburi concentrat legume (optional)
o lingurita boia dulce
o legatura patrunjel
4 linguri ulei
sare si piper
Mod de preparare:
Taiem prazul rondele de grosimea unui deget, tocam ceapa si ardeiul apoi le punem pe toate la calit pentru cateva minute in cele patru linguri de ulei incins. Adaugam paharul cu apa si lasam legumele la foc mediu pana cand se patrunde prazul – aproximativ un sfert de ora. Apoi adaugam vinul, rosiile si condimentele. Mai lasam la foc mediu inca un sfert de ora. In cazul in care mancarea scade prea mult si aveti impresia ca ramaneti fara sos, adaugati cateva linguri de apa. Atunci cand mancarea de praz este aproape gata, vom adauga maslinele . Se mai tine pe foc inca cinci minute, se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.