November 22, 2024
Ingrediente
8 pulpe superioare de pui, mai mici
1 lingura ulei de masline
sare, piper
1 ceapa alba tocata marunt
aprox. 300 g ciuperci Champignon taiate felii (sau o conserva de 400g)
1 ardei gras verde taiat juliene (sau o jumatate ardei rosu + o jumatate ardei galben )
1 morcov taiat cubulete
4-6 catei de usturoi taiati felii
½ cana vin alb sec
½ cana supa de legume
1 conserva rosii cuburi (400 g)
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
½ lingurita chilli (optional)
14 masline kalamata
Patrunjel verde
Mod de preparare:
Asezonati pulpele de pui cu sare si piper.
Incingeti ulei intr-o tigaie si adaugati pulpele cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti, pana se rumenesc, dupa care scoateti pulpele de pui pe o farfurie.
Adaugati in tigaie legumele (ceapa, usturoiul, morcovul, ardeii, ciupercile), chilli, cimbrul si oregano si sotati aprox. 5 minute.
Adaugati vinul si lasati cateva minute pana se evapora alcoolul.
Adaugati rosiile, supa de legume si bucatile de pui.
Lasati la fiert acoperit, la foc mic pana ce carnea este foarte bine fiarta. Gustati si mai asezonati daca considerati necesar.
Adaugati maslinele si opriti focul.
Asezonati cu patrunjel verde tocat marunt si serviti imediat cu paste, mamaliguta sau orez.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.