To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pui in stil italian

Posted on decembrie 29, 2016 | in Fel principal | by

Pui in stil italian

Pui in stil italian

Ingrediente
8 pulpe superioare de pui, mai mici
1 lingura ulei de masline
sare, piper
1 ceapa alba tocata marunt
aprox. 300 g ciuperci Champignon taiate felii (sau o conserva de 400g)
1 ardei gras verde taiat juliene (sau o jumatate ardei rosu + o jumatate ardei galben )
1 morcov taiat cubulete
4-6 catei de usturoi taiati felii
½ cana vin alb sec
½ cana supa de legume
1 conserva rosii cuburi (400 g)
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
½ lingurita chilli (optional)
14 masline kalamata
Patrunjel verde

Mod de preparare:
Asezonati pulpele de pui cu sare si piper.
Incingeti ulei intr-o tigaie si adaugati pulpele cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti, pana se rumenesc, dupa care scoateti pulpele de pui pe o farfurie.
Adaugati in tigaie legumele (ceapa, usturoiul, morcovul, ardeii, ciupercile), chilli, cimbrul si oregano si sotati aprox. 5 minute.
Adaugati vinul si lasati cateva minute pana se evapora alcoolul.
Adaugati rosiile, supa de legume si bucatile de pui.
Lasati la fiert acoperit, la foc mic pana ce carnea este foarte bine fiarta. Gustati si mai asezonati daca considerati necesar.
Adaugati maslinele si opriti focul.
Asezonati cu patrunjel verde tocat marunt si serviti imediat cu paste, mamaliguta sau orez.

Comments are closed.

Tag Cloud