To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pulpe de rata cu varza rosie

Posted on ianuarie 11, 2014 | in Fel principal | by

Pulpe de rata cu varza rosie

Pulpe de rata cu varza rosie

Pulpe de rata cu varza rosie

Ingrediente:

pentru pulpele de rata:
4 pulpe de rata
100 ml vin rosu sec
100 ml supa de legume
3 crengute cimbru
4 catei de usturoi
sare, piper

pentru varza rosie:
1 varza rosie (aprox. 1,5 kg)
1 ceapa alba
50 ml vin rosu sec
3 linguri otet de vin rosu
1 lingura miere (sau 2 linguri rase de zahar)
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita scortisoara macinata
ulei
sare, piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200°C.

Condimentati pulpele de rata cu sare si piper. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie (care poate fi bagata la cuptor) si se prajesc pulpele de rata pe ambele parti, pana cand se rumenesc si se topeste din grasimea de pe pulpe. Se scot pulpele si se dau deoparte. Scurgeti grasimea din tigaie, apoi puneti din nou tigaia pe foc, adaugati usturoiul tocat marunt, vinul rosu, supa de legume si cimbrul. Lasati sa fiarba putin, apoi introduceti pulpele de rata, acoperiti tigaia cu un capac si dati la cuptor pentru aprox. 90 de minute. Raţa este gata atunci când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os. In ultimele 5 minute de stat la cuptor, scoateti capacul si dati cuptorul pe functia grill.
In timp ce pulpele de rata sunt la cuptor puteti pregati varza.

Varza se taie fin sau se da pe razatoare.
Se incinge intr-o oala uleiul si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Se adauga varza in 3-4 transe, fiecare transa punandu-se dupa ce anterioara s-a inmuiat. Presarati sare si la fiecare transa.
Dupa ce ati terminat de adaugat toata varza, adaugati mierea (zaharul), ienibaharul, nucsoara, scortisoara si otetul. Amestecati timp de 2-3 minute.
Stingeti cu vin si 150 ml apa. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba la foc mic. Varza se fierbe cu capac si pentru a-si pastra culoarea. Amestecati in varza cam la fiecare 10 minute sa nu se prinda de fund si verificati sa aiba lichid. Daca nu are si vi se pare ca se arde, adaugati putina apa.

Serviti pulpele si varza rosie calita, alaturi de un pahar de vin rosu.

 

Comments are closed.

Tag Cloud