November 23, 2024
300 g ciuperci champignon taiate felii subtiri
1 lingura usturoi dat pe razatoare
300 g spanac proaspat
4 oua
1 ceasca de lapte
60 g feta faramitata
¼ cana cascaval ras
½ cana mozzarella rasa
sare, piper
2 linguri ulei + ulei pentru uns forma
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Spanacul se spala bine in cateva ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de cateva minute. Dupa fierbere se strecoara si se toaca marunt. Aveti grija sa strecurati foarte bine spanacul.
Intr-o tigaie mare, caliti ciupercile cu usturoiul pana ce se evapora tot lichidul si ciupercile prind o culoare maronie. Asezonati cu sare si piper.
Ungeti o forma termorezistenta cu ulei.
Asezati ca prim strat spanacul, apoi ciupercile si branza feta.
Intr-un bol bateti bine ouale, adaugati laptele, cascavalul ras, putin piper si amestecati bine. Adaugati acest amestec in forma, peste spanac, ciuperci si feta.
Adaugati peste, un strat de mozzarella si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora, sau pana devine rumena la exterior si ferma in interior. Feliati si serviti.
Se poate folosi si spanac congelat, pe care inainte de a-l adauga il lasati la decongelat si il scurgeti foarte bine de apa.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.