To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Risotto Cu Ciuperci

Posted on august 9, 2012 | in Fel principal | by

Risotto Cu Ciuperci

Ingrediente:
1 ceapa tocata marunt
4 catei usturoi
3 linguri frunze de telina tocate
2 cani orez (cu bob rotund)
4 cani supa de legume
150 ml vin alb
4 linguri ulei
1 lingura unt
500 g ciuperci champinion
1 lingurita cimbru uscat
sare si piper
100 g parmezan ras

Mod de preparare:
Se incinge uleiul si untul intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti in care se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga telina tocata marunt si se mai caleste cateva minute. Taiati ciupercile in bucati mari si adaugati-le peste ceapa. Condimentati cu sare si piper. Continuati sa caliti pentru alte cateva minute. Puneti orezul si continuati operatiunea. Amestecati pentru ca toate acestea sa nu se lipeasca. Stingeti totul cu vin.
Adaugati cimbrul uscat si cand alcoolul s-a evaporat adaugati supa treptat, amestecand mereu pana ce orezul este fiert si cremos. Se adauga parmezanul.
Pofta buna.

Comments are closed.

Tag Cloud