To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Risotto cu sofran

Posted on septembrie 26, 2012 | in Fel principal | by

Risotto cu sofran

Ingrediente:
4 linguri ulei de masline
1 ceapa alba
1 lingurita sofran
1 litru supa de legume
350g orez
150ml vin alb
60g unt
100g parmezan

Mod de preparare:
Am incins uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, in care am calit ceapa taiata marunt, timp de 8-10 minute, pe foc mediu, pana ce a devenit moale si translucida, dar nu maronie. Intre timp am infuzat sofranul in supa fierbinte. Cand ceapa a fost gata, am adaugat in tigaie orezul si l-am lasat la prajit 3-4 minute. Am stins cu vin, am amestecat, am lasat sa se evapore alcoolul si am inceput sa adaug supa, polonic cu polonic: adica adaugi supa, amesteci pana se absoarbe, mai adaugi unu’… si tot asa pana e gata supa, iar orezul e fiert al dente si cremos. Atunci pui untul si parmezanul si amesteci bine.

Comments are closed.

Tag Cloud