To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Rosti de cartofi

Posted on august 29, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Rosti de cartofi


Ingrediente:
400 g cartofi, decojiti si dati pe razatoare
1 ou batut
sare si piper
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Se storc in mana cartofii rasi, apoi se pun intr-un castron. Se adauga oul, sare si piper si se amesteca bine.
Se incalzeste uleiul la foc potrivit intr-o tigaie mare de teflon. Se pun 8 gramajoare in tigaie si se preseaza cu dosul lingurii, astfel incat sa se formeze turtite de ½ cm grosime.
Se frig turtitele 2-3 minute pe fiecare parte pana cand s-au rumenit. Se pot face in doua transe ca sa nu se lipeasca.
Se scurg foarte bine pe servete de bucatarie. Se servesc fierbinti.
Se stropesc cu smantana si se orneaza cu patrunjel verde.
Se potrivesc foarte bine cu carne de vita si sos de hrean.

Comments are closed.

Tag Cloud