November 23, 2024
Ingrediente:
450 g spanac proaspat
5 oua
200 g somon afumat (felii subtiri)
1/2 ceapa alba (sau dupa gust)
250 g crema de branza
sare si piper
Mod de preparare:
Se alege spanacul si se spala bine in cateva ape.
Intr-o oala se pune la fiert apa cu putina sare, iar cand clocoteste se adauga spanacul si se lasa aproximativ 5-6 minute.
Scurgeti foarte bine spanacul si lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit tocati spanacul foarte fin.
Intre timp separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma.
Intr-un bol amestecati bine galbenusurile cu spanacul tocat. Asezonati cu sare si piper. Incorporati treptat si albusul batut spuma, amestecand usor de jos in sus.
Adaugati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 10 minute la 180°C.
Dupa ce s-a copt, scoateti tava din cuptor si lasati blatul sa se raceasca.
Intr-un bol amestecati crema de branza cu ceapa tocata marunt, sare si piper. Intindeti compozitia de branza peste blatul din spanac, aranjati deasupra feliile de somon afumat si apoi rulati.
Inveliti rulada in folie alimentara si dati la frigider aproximativ 2 ore.
Dupa ce s-a racit se taie felii si se serveste ca aperitiv.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.