November 21, 2024
Ingrediente:
• 1 cana fructe padure proaspete sau congelate
• ½ suc de lamaie
• 1-2 linguri miere
• 1 1/3 cani faina fara gluten
• 1/3 cana seminte de in macinate
• 1 lingurita praf de copt
• 2 linguri miere
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 ou
• 1 lingura unt topit
• Lapte
• 1 ou batut pentru uns
Mod de preparare:
Pregatiti umplutura: puneti fructele de padure impreuna cu sucul de lamaie intr-o craticioara la foc mediu. Lasati la foc aprox. 15 minute sau pana amestecul de fructe scade in volum rezultand o compozitie asemanatoare gemului. Indulciti cu 1-2 linguri miere.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol amestecati ingredientele uscate: faina, semintele de in si praful de copt.
In alt bol amestecati mierea, vanilia, oul si untul topit. Adaugati acest amestec peste ingredientele uscate si amestecati. Adaugati cateva linguri de lapte pana ce aluatul se leaga.
Intindeti o foaie dreptunghiulara de aprox. 25×30 cm. Taiati apoi foaia de-a lungul in 3 parti egale, rezulta 3 foi dreptunghiulare.
Pe mijlocul fiecarei foi adaugati din amestecul de fructe de padure, apoi impaturati pe lung aducand o margine la mijloc peste fructe, apoi cealalta margine. Ungeti cu putina apa marginile pentru a se lipi intre ele.
Transferati cele 3 rulouri in tava, cu partea impaturita in jos. Taiati fiecare rulou in 3 parti egale, ungeti-le cu ou batut si dati-le la cuptor pentru aprox. 15 minute.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.