To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Rulouri de dovlecei cu mozzarella

Posted on septembrie 10, 2012 | in Aperitive, Fel principal | by

Rulouri de dovlecei cu mozzarella 

Ingrediente:
2 dovlecei mai mici
200 g mozzarella
100 g parmezan razuit (sau cascaval)
Ulei pentru prajit
Sos de rosii

Sosul de rosii:
4-6 rosii taiate marunt (sau o conserva rosii cuburi)
2 linguri ulei masline
1 ceapa tocata marunt
2 catei usturoi dati pe razatoare
Sare, piper
½ lingurita cimbru uscat

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Taiati dovleceii longitudinal in felii subtiri (aprox. ½ cm).
Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga 3-4 felii dovlecel si se frig pe ambele parti pana se rumenesc. Apoi se scot feliile de dovlecel pe servetele de bucatarie. La fel se procedeaza cu restul feliilor de dovlecei.
Pe fiecare felie de dovlecel adaugam 1 felie de mozzarella si rulam.
Intr-o forma termorezistenta adaugam sosul de rosii. Peste sos aranjam rulourile de dovlecei, apoi presaram parmezan ras. Dam la cuptor pana se rumenesc (aprox. 20 minute).

Sos:
Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline, adaugati rosiile, sare, piper si cimbrul uscat. Lasati totul la foc mic pentru aprox. 15 minute amestecand mereu.

Comments are closed.

Tag Cloud