November 22, 2024
Ingrediente:
2 dovlecei mai mici
200 g mozzarella
100 g parmezan razuit (sau cascaval)
Ulei pentru prajit
Sos de rosii
Sosul de rosii:
4-6 rosii taiate marunt (sau o conserva rosii cuburi)
2 linguri ulei masline
1 ceapa tocata marunt
2 catei usturoi dati pe razatoare
Sare, piper
½ lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Taiati dovleceii longitudinal in felii subtiri (aprox. ½ cm).
Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga 3-4 felii dovlecel si se frig pe ambele parti pana se rumenesc. Apoi se scot feliile de dovlecel pe servetele de bucatarie. La fel se procedeaza cu restul feliilor de dovlecei.
Pe fiecare felie de dovlecel adaugam 1 felie de mozzarella si rulam.
Intr-o forma termorezistenta adaugam sosul de rosii. Peste sos aranjam rulourile de dovlecei, apoi presaram parmezan ras. Dam la cuptor pana se rumenesc (aprox. 20 minute).
Sos:
Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline, adaugati rosiile, sare, piper si cimbrul uscat. Lasati totul la foc mic pentru aprox. 15 minute amestecand mereu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.