November 22, 2024
Dressing:
3 linguri lapte batut
2 linguri maioneza
1,5 lingurita ulei de masline
1 lingurita de ceapa tocata marunt
1,5 lingurita tarhon proaspat, tocat marunt
sare, piper
Amestecati bine maioneza cu laptele batut; adaugati uleiul de masline si amestecati pana uleiul este complet incorporat, apoi adaugati ceapa, tarhonul, sare si piper.
Salata:
1/3 cana alune de padure
3 pere
salata verde taiata in bucati mai mari
sare, piper
Asezati alunele intr-o tava intr-un singur strat si dati la cuptor pana se coc (aprox. 10 minute la 180°C). Dupa ce s-au copt,decojiti-le; lasati-le sa se raceasca; taiati-le in bucati mari.
Taiati perele in felii subtiri si asezati-le pe 4 farfurii, intr-un singur strat.
Amestecati salata verde cu dressing-ul pana ce fiecare bucata de salata este acoperita cu dressing. Asezati salata peste feliile de para, asezonati cu piper proaspat macinat si o mana de alune coapte.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.