November 21, 2024
Ingrediente:
660 g conopida
3 linguri ulei de masline
sare, piper
30 g alune de padure
10 g patrunjel verde tocat
70 g tulpina de telina
50 g seminte de rodie
Dressing:
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet de mere
1/3 lingurita scortisoara macinata
1/5 lingura sirop de artar sau miere
sare, piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Desfaceti conopida in buchetele si amestecati-le intr-un bol cu ½ lingurita sare, 3 linguri ulei si piper dupa gust. Asezati-le apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aprox. 30 de minute sau pana se rumenesc. Scoateti tava din cuptor si lasati conopida sa se raceasca.
Intr-o tigaie fara ulei prajiti usor alunele la foc mediu, fara insa a le arde.
Taiati tuplina de telina in bucatele de aprox. 0,5 cm.
Pentru dressing amestecati toate ingredientele intr-un bol.
Amestecati intr-un bol conopida, alunele, patrunjelul, telina, semintele de rodie si dressingul.
Serviti
Salata se potriveste bine cu carnea la gratar.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.