To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Salata de sfecla cu branza de vaci

Posted on ianuarie 28, 2013 | in Salate | by

Salata de sfecla cu branza de vaci

Salata de sfecla cu branza de vaci

Ingrediente:
2 sfecle rosii de marime medie
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare, piper
1 lingura otet balsamic
½ lingurita busuioc uscat
Pentru branza de vaci:
150 g branza de vaci
1 lingura ulei de masline extravirgin
coaja de la ½ lamaie
sare, piper
½ lingurita cimbru uscat

Mod de preparare:
Incingeti cuptorul.
Spalati bine bucatile de sfecla, asezati-le intr-o tava in care ati pus folie de aluminiu, stropiti-le cu putin ulei si sare, apoi strangeti bine folia in jurul bucatilor de sfecla si dati la cuptor. Dupa ce s-au copt, se curata de coaja, apoi se taie bucati si se amesteca cu cele 2 linguri ulei de masline, 1 lingura otet balsamic si ½ lingurita busuioc uscat. Asezonati cu sare si piper.
Separat, intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu 1 lingura ulei de masline, coaja de la ½ lamaie, ½ lingurita cimbru, sare si piper.
Asezati salata de sfecla pe un platou peste care adaugati din loc in loc, cu ajutorul unei lingurite, amestecul din branza de vaci.
Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud