To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Salata de sfecla rosie, rodie si fistic

Posted on ianuarie 21, 2018 | in Salate | by

Salata de sfecla rosie, rodie si fistic

Ingrediente:
3-4 buc. sfecla rosie
2 linguri ulei
1 lingura otet balsamic
˝ lingurita seminte chimen
˝ lingurita seminte fenicul
Sare, piper
seminte de la ˝ rodie
1 mana fistic prajit
1 lingurita coaja de portocala
Crema de otet balsamic

Mod de preparare:
Spalati bine sfecla si taiati-o in felii (de aprox. 0,5 cm).
Intr-un bol, amestecati feliile de sfecla cu uleiul, otetul, semintele de chimen si fenicul, sare si piper.
Tapetati o tava mare cu hartie de copt, asezati feliile de sfecla (de preferinta intr-un strat) si dati la cuptor aprox. 45 minute la 200°C, sau pana cand sunt coapte.
Dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi adaugati-le intr-un bol impreuna cu semintele de rodie, fistic, coaja de portocala si crema de otet balsamic, dupa gust. Amestecati si serviti.

Daca nu aveti crema de otet balsamic faceti o reductie, astfel: adaugati intr-o craticioara ˝ cana otet balsamic cu 1 lingura sirop de artar si lasati la foc pana se reduce volumul la aprox. 3 linguri.

Comments are closed.

Tag Cloud