November 24, 2024
250 g taitei de orez
1 cana ceapa taiata rondele
¼ cana ulei vegetal
300 g tofu taiat cubulete
¼ cana sos soia
2-3 grapefruit
sucul de la 2 limete
coaja rasa de la 1 limeta
2 linguri zahar (sau alt indulcitor)
1 lingura ghimbir ras
1 morcov taiat betigase
2 linguri otet de orez
1 lingura seminte susan usor prajite
1 salata verde taiata marunt
2 ardei chilli taiati marunt – optional
1 castravete taiat cuburi sau felii (dupa ce au fost indepartate semintele)
1 mango taiat cubulete
1 cana frunze patrunjel taiate marunt
Mod de preparare:
1. Pregatiti taiteii de orez conform instructiunilor de pe ambalaj.
2. Grapefruit-ul curatat de coaja se taie felii deasupra unui bol, pentru a nu se pierde sucul. Peste sucul colectat se adauga sucul de la cele 2 limete, 2 linguri zahar, ghimbirul si sosul de soia. Trebuie sa rezulte un dressing de citrice cu un gust aromat de ghimbir, usor dulce. Poate este nevoie sa mai adaugati putin suc de grapefruit.
3. Incingeti aproximativ 2 linguri ulei intr-o tigaie, la foc mediu si prajiti inelele de ceapa pana devin maronii. Scoateti-le apoi pe servetele de bucatarie pentru a se absorbi excesul de ulei.
4. Adaugati restul de ulei in tigaie si prajiti bucatile de tofu pe ambele parti.
5. Intr-un bol amestecati morcovul cuotetul de orez si semintele de susan.
6. Asamblare: impartiti salata verde pe 4 farfurii, adaugati apoi aprox. 1 mana de taitei de orez pe fiecare farfurie. Adaugati apoi si restul ingredientelor: tofu, feliile de grapefruit, mango, salata de morcovi, ardeiul chilli, feliile de catraveti si la final inelele de ceapa, patrunjelul verde si coaja de limeta.
Se serveste cu dressingul de citrice, dupa gust.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.