To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Sardine Umplute

Posted on august 10, 2012 | in Fel principal | by

Sardine Umplute


Ingrediente:

800 g sardine congelate
2 buc. ansoa in ulei – optional
frunze dafin
sucul de la o portocala
4 linguri ulei masline
100 g pesmet
piper negru macinat
50 g seminte pin
1 lingura patrunjel verde
sare
50g stafide
2 lingurite zahar

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200°C.
Sardinele decongelate se curata de solzi, intestine, se indeparteaza capul si sira spinarii, lasandu-se coada. Se spala bine si apoi se usuca tamponandu-le cu servetele de bucatarie. Trebuie sa fie perfect uscate.
Intr-o tigaie, la foc mic, se pune pesmetul la rumenit in cele 4 linguri de ulei de masline, amestecand mereu sa nu se arda. Pesmetul prajit se pune intr-un bol, peste care se adauga stafidele (care au stat in apa calda pentru a se hidrata),semintele de pin, patrunjelul verde tocat marunt, ansoa tocata, piper, zahar, sare. Se amesteca bine.
Fiecare sardina se umple cu o lingura din amestecul de mai sus si apoi se ruleaza pornind de la cap spre coada, apoi se fixeaza cu o scobitoare.
Am uns cu ulei o tava termorezistenta in care am asezat cu grija sardinele rulate. Intre sardine am asezat frunze de dafin, iar deasupra am presarat restul de umplutura si am stropit cu sucul de portocala. Se dau la cuptor 20-25 minute. Se recomanda ca dupa ce au fost scoase din cuptor sa stea acoperite aproximativ 30 minute inainte de a fi servite.

Va doresc pofta buna.

Comments are closed.

Tag Cloud