To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Sarmale cu pasat si ciuperci

Posted on decembrie 24, 2013 | in Fel principal | by

Sarmale cu pasat si ciuperci

Sarmale cu pasat si ciuperci

Sarmale cu pasat si ciuperci

Ingrediente

varza murata
300 g pasat
100 g orez
300 g ciuperci tocate marunt
1 morcov dat pe razatoare
3 cepe tocate marunt
2 linguri pasta de tomate
300-500 ml suc de rosii
sare, piper
ulei
cimbru, marar

Mod de preparare

Spalati pasatul si orezul in mai multe ape, pana ce apa devine limpede.
Caliti ceapa si morcovul in 2-3 linguri de ulei la foc mic. Cand ceapa devine sticloasa adaugati ciupercile si lasati la calit pana ce scade apa lasata de ciuperci. Adaugati apoi orezul, pasatul si cele 2 linguri de pasta de tomate. Asezonati cu sare, piper, cimbru si marar dupa gust.
Desfaceti verzele in foi, pe care le desarati, daca e cazul. Impachetati cate o lingura de compozitie in foi de varza si formati sarmalute. Taiati fideluta varza ramasa.
Asezati pe fundul vasului un strat de varza tocata, apoi alte straturi de sarmale, intercalate cu varza tocata. Pe straturile de varza presarati cimbru si marar. Turnati sucul de rosii, apoi completati cu apa cat sa acoperiti sarmalele. Fierbeti la foc mic.

 

Comments are closed.

Tag Cloud