November 22, 2024
Ingrediente
250g faina fara gluten
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
50 g unt rece taiat cubulete
175 ml lapte batut
1 ou
75 g parmezan razuit + pentru topping
50 g merisoare uscate
100 g nuci taiate grosier
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Intr-un bol mare se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea. Se taie untul cubulete si se amesteca cu faina cu mana. Se adauga oul, laptele batut, parmezanul, merisoarele si nucile. Amestecati usor pana obtineti un aluat lipicios. Transferati aluatul pe masa de lucru infainata si framantati de 2-3 ori. Nu framantati mai mult! De indata ce aluatul nu mai este lipicios inseamna ca este gata. Apasati aluatul usor cu podul palmei, pana obtineti o foaie de 2-3 cm grosime.
Se taie forme rotunde, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut, se presara parmesan ras si se dau la cuptor aproximativ 15 minute.
Rezulta aprox. 20 buc.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.