February 13, 2025
Ingrediente
• 225g faina
• ½ lingurita sare
• 1 linguria praf de copt
• 50g unt
• 1 praz tocat marunt (calit in putin unt pana se inmoaie)
• 110g parmesan ras
• 1 ou
• 50g nuci tocate grosier
• lapte
• 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 220ºC.
Amestecati faina cu sarea, praful de copt si untul, apoi adaugati prazul calit, parmezanul si nucile.
Adaugati oul batut apoi laptele putin cate putin pana aluatul se leaga dar sa nu devina lipicios.
Intindeti aluatul intr-o foaie de aprox. 1-2 cm grosime, pe o suprafata presarata cu faina si cu un pahar taiati aluatul in forme rotunde de aprox. 6 cm.
Asezati-le apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti fiecare bucata cu ou batut si dati la cuptor aprox. 10-15 minute pana se rumenesc usor.
Puteti sa le serviti la pranz cu o salata, nuci si ceva branzeturi
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.