November 23, 2024
Ingrediente
3 cartofi mari
8 linguri unt
1 ceapa alba tocata marunt
3 morcovi taiati cuburi
1 1/2 cana legume de sezon (ex. varza Brussel, fasole verde, dovleac)
frunzele de la 3 crengute de cimbru
1 catel de usturoi dat pe razatoare
200 g ciuperci champignon taiate felii mai groase
1 cana mazare congelata
sare, piper
1 conserva de 400 g fasole boabe sau linte
1/2 cana supa de legume
Mod de lucru
Puneti cartofii la fiert ca pentru piure.
In timp ce se fierb cartofii, topiti 4 linguri de unt intr-o tigaie si sotati ceapa, morcovii, dovleacul, varza de Brussel si fasolea verde aproximativ 8 minute la foc mediu. Adaugati usturoiul, ciupercile, mazarea, cimbru, sare si piper. Amestecati si mai lasati la sotat 2-3 minute, dupa care adaugati supa de legume. Gatiti descoperit aprox. 2 minute, dupa care adaugati lintea/fasolea boabe (care in prealabil a fost clatita cu mai multe ape).
Pasati cartofii cu untul ramas si asezonati cu sare.
Puneti amestecul de legume in forme termorezistente individuale (sau intr-un vas termorezistent mai mare) si asezati deasupra piureul. Introduceti la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 200°C.
Pofta buna!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.