November 22, 2024
Ingrediente:
400 g spaghete (eu am folosit din porumb)
100 ml ulei de masline extravirgin
4 catei de usturoi
1 ardei iute rosu
Fulgi de chilli – optional
Patrunjel verde tocat marunt ( 3-4 linguri)
Sare
Parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați usturoiul tăiat marunt și ardeiul mărunțit (curățat, în prealabil, de semințe). Căliți totul cu grija pentru a nu se arde; trebuie ca uleiul sa se infuzeze cu aroma de usturoi si gustul iute al ardeiului. Nu lasati ca usturoiul sa devina maro. Inainte de a adauga pastele adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Scurgeti pastele cat mai bine si rasturnati-le in tigaie. Asezonati cu sare. Sotati 1 minut, amestecand prin scuturarea tigaii, ca sa nu se rupa si ca sa se acopere uniform cu uleiul aromat si cu verdeata. Serviti cu parmezan ras si restul de patrunjel. Ar fi de preferat sa serviti in farfurii incalzite in prealabil.
Cantitatile de ardei iute si usturoi pot varia in functie de gust.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.