To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Sparanghel la gratar cu crumble de legume

Posted on aprilie 9, 2017 | in Aperitive, Fel principal | by

Sparanghel la gratar cu crumble de legume

Sparanghel la gratar cu crumble de legume

Ingrediente
20 buc. sparanghel verde ( indepartati partea lemnoasa)
ulei
Pentru crumble:
3 linguri ulei
80 g dovlecel – maruntit in robot pentru 30 secunde
80 g conopida – maruntit in robot pentru 30 secunde
½ ceapa alba medie, tocata marunt
½ ardei iute rosu tocat marunt
un varf cutit de boia afumata
sare
2 linguri suc de lamaie
½ legatura patrunjel verde tocat marunt
2 oua fierte tari

Pentru dressing:
3 linguri ulei de masline extravirgin
½ lingurita boia afumata
2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:
Pentru dresing amestecati intr-un bol toate ingredientele si dati deoparte.

Intr-o oala puneti la fiert apa cu sare. Cand fierbe apa, adaugati sparanghelul si lasati la fiert timp de 3 minute. Scoateti sparanghelul intr-un bol cu apa rece si apoi scoateti pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de apa. Sparanghelul trebuie sa fie complet uscat.
Incingeti tigaia grill.
Ungeti bucatile de sparanghel cu putin ulei si asezati-le in tigaia grill incinsa. Lasati pe fiecare parte aprox. 3 minute, pana se imprima urma de gratar.
Dati pe razatoarea mica ouale fierte, separat albusul si separat galbenusul.
Pentru crumble de legume:
Intr-o tigaie, la foc incins caliti timp de aprox. 30 de secunde ceapa, dovlecelul, conopida, ardeiul iute. Condimentati cu sare si boia afumata. Adaugati apoi 80 ml apa, sucul de lamaie, patrunjelul verde si albusul de ou dat pe razatoare. Fierbeti cateva secunde si luati de pe foc. Adaugati galbenusurile.
Pentru servire, asezati o lingura din crumble in mijlocul unei farfurii intinse si aranjati deasupra cateva bucati de sparangel. Finalizati adaugand dressing-ul.

Reteta adaptata a lui Raymond Blanc.

Comments are closed.

Tag Cloud