November 23, 2024
Ingrediente:
50 g unt
500 g broccoli desfacut in buchetele
1 pastarnac tocat marunt
1 cartof taiat cubulete
1 ceapa tocata marunt
50 ml vin alb sec
aprox. 800 ml supa de legume
1 lingurita rasa de nucsoara macinata
piper
50-100 ml smantana dulce
150 g branza feta sau branza de capra
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o oala medie. Se pun la călit ceapa şi pastarnacul până se înmoaie puţin, după care se adaugă vinul, bucăţile de broccoli si cartoful. Se toarna supa (care trebuie sa acopere legumele), se asezoneaza cu piper si nucsoara şi se lasa pe foc pana cand legumele sunt fierte.
Se mixează totul, pana rezulta un piure, apoi se adauga smantana.
Se pune supa in farfurii si deasupra se pun bucatele de branza.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.