November 22, 2024
Supa crema de ciuperci
Ingrediente:
500 g ciuperci champignon
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 felie radacina telina
1 ceapa
2 linguri faina
2 l apa
2 linguri unt
2 galbenusuri
½ cana smantana
sare si piper
Optional pentru servit: 3 ciuperci champignon + 2 linguri unt, patrunjel verde
Mod de preparare:
Zarzavatul taiat cubulete se pune la fiert in cei 2 l de apa.
Separat, intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt in 2 linguri de unt. Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile taiate felii. Se calesc ciupercile pana ce lichidul se evapora, amestecand constant. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand imbraca toate ciupercile. Adaugam supa impreuna cu zarzavatul peste ciuperci si lasam sa mai fiarba aproximativ 15 minute. Dupa ce s-au fiert, se paseaza totul cu blenderul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se drege supa cu smantana si galbenus.
Intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt, se adauga ciupercile taiate felii si se calesc cateva minute pana se rumenesc usor.
Servim supa cu feliile de ciuperci calite si patrunjel verde tocat deasupra.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.