To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Supa crema de dovleac

Posted on septembrie 26, 2012 | in Supe/Ciorbe | by

Supa crema de dovleac

Ingrediente:
1,5 kg miez de dovleac
1 litru supa de legume
1 cartof mare
1 ceapa medie
100 g unt
150 ml vin rosu
1 lingurita nucsoara
1 varf de cutit chimen macinat
2 galbenusuri
2-3 linguri smantana
150 g miez de nuca
sare
piper
Mod de preparare:
1. Curatati ceapa, cartoful si dovleacul.
2. Tocati ceapa marunt. Taiati cartoful si dovleacul cubulete.
3. Topiti untul intr-o oala si sotati ceapa pana devine sticloasa.
4. Adaugati cartoful si dovleacul si sotati-i timp de 4-5 minute.
5. Stingeti cu supa de legume, adaugati vinul, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 20-25 de minute.
6. Pana fierbe supa, taiati miezul de nuca mare.
7. Amestecati miezul de nuca cu putina apa rece, adaugati putina sare si prajiti-o amestecind constant, intr-o tigaie de teflon fara grasime, sau la cuptor timp de 5-6 minute.
8. Luati supa de pe foc si pasati-o cu ajutorul unui blender.
9. Puneti din nou supa pasata in oala in care a fiert, adaugati chimenul si nucsoara. Potriviti de sare si piper. Amestecati galbenusurile cu smantana si adaugati-le in supa.

Crema de dovleac se serveste fierbinte, cu nuci prajite.

Comments are closed.

Tag Cloud