November 23, 2024
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
1 ceapa alba taiata marunt
2-3 catei de usturoi
4 dovlecei medii (cu coaja verde inchis)
2 linguri tarhon proaspat
¼ cana vin alb
2 cani supa de legume
sare, piper
¼ cana smantana – optional
Mod de preparare:
Intr-o oala incingeti cele 2 linguri de ulei si caliti ceapa aproximativ 3 minute dupa care adaugati usturoiul taiat marunt si mai lasati la calit 1 minut. Adaugati dovleceii taiati cubulete (necuratati de coaja) si tarhonul si mai caliti cateva minute, amestecand mereu, apoi adaugati vinul. Adaugati supa de legume si lasati sa fiarba aproximativ 20-30 minute pana cand dovleceii sunt fierti.
Adaugati totul in blender si mixati bine. Puneti supa crema in oala si asezonati cu sare si piper.
Serviti supa ca atare sau cu smantana.
Puteti presara deasupra putin parmezan si migdale usor prajite si tocate.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.