To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Supa crema de dovlecei cu tarhon

Posted on august 10, 2013 | in Supe/Ciorbe | by

Supa crema de dovlecei cu tarhon

supa crema de dovlecei cu tarhon

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
1 ceapa alba taiata marunt
2-3 catei de usturoi
4 dovlecei medii (cu coaja verde inchis)
2 linguri tarhon proaspat
¼ cana vin alb
2 cani supa de legume
sare, piper
¼ cana smantana – optional

Mod de preparare:
Intr-o oala incingeti cele 2 linguri de ulei si caliti ceapa aproximativ 3 minute dupa care adaugati usturoiul taiat marunt si mai lasati la calit 1 minut. Adaugati dovleceii taiati cubulete (necuratati de coaja) si tarhonul si mai caliti cateva minute, amestecand mereu, apoi adaugati vinul. Adaugati supa de legume si lasati sa fiarba aproximativ 20-30 minute pana cand dovleceii sunt fierti.
Adaugati totul in blender si mixati bine. Puneti supa crema in oala si asezonati cu sare si piper.
Serviti supa ca atare sau cu smantana.
Puteti presara deasupra putin parmezan si migdale usor prajite si tocate.

 

supa crema de dovlecei cu tarhon

 

Comments are closed.

Tag Cloud