To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Supa crema de fasole in stil marocan

Posted on octombrie 14, 2017 | in Supe/Ciorbe | by

Supa crema de fasole in stil marocan

Ingrediente

Pentru servit:
3 morcovi mici
1 mana migdale, taiate grosier
un varf de cutit chimen macinat
un varf de cutit boia de ardei afumata
harissa (pentru servit)

Supa:
1 conserva de 800 g fasole alba, boabe
2 linguri ulei
1 ceapa, tocata marunt
2 tije telina, tocate marunt
4 catei usturoi, tocati marunt
1 lingurita boia de ardei afumata
1 lingurita chimen macinat
sare, piper
Ulei cu aroma de usturoi copt:
1 capatana usturoi
Ulei

Mod de preparare:
Pentru usturoiul copt, incingeti cuptorul la 150℃. Intr-o forma mica de copt adaugati cateii de usturoi necuratati de coaja, acoperiti cu ulei si dati la cuptor aproximativ 25-30 minute sau pana usturoiul e copt. Scoateti din cuptor, lasati la racit, dupa care indepartati cojile de usturoi. Mixati usturoiul si uleiul. Puteti pastra in frigider intr-un recipient de sticla.

Pentru supa:
Strecurati fasolea si clatiti bine cu apa rece.
Intr-o oala adaugati 2 linguri ulei, ceapa, telina, usturoiul, chimenul si boia afumata si caliti la foc mediu cateva minute. Adaugati fasolea si apa cat sa acopere legumele. Asezonati cu sare si piper. Lasati la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce toate legumele sunt fierte, luati de pe foc si cu ajutorul unui blender vertical mixati pana obtineti o crema. Gustati si daca mai este nevoie mai asezonati.

Pentru servit:
Fierbeti morcovii in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti si lasati la racit. Taiati morcovii bastonase.
Intr-o tigaie in 2 linguri de ulei cu usturoi copt caliti morcovii, migdalele, chimenul si boia.

Servire:
Asezati in mijlocul farfuriei 1 lingura amestec de morcovi cu migdale, cateva crengute de patrunjel verde, apoi adaugati supa de jur imprejur, cateva picaturi de ulei+usturoi si un varf de cutit de harissa.

 

Comments are closed.

Tag Cloud