To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Supa de cascaval Cheddar

Posted on aprilie 27, 2014 | in Supe/Ciorbe | by

Supa de cascaval Cheddar

Supa de cascaval Cheddar

Supa de cascaval Cheddar

Ingrediente
4 linguri unt
1 ceapa alba tocata marunt
2 ardei capia rosii tocati marunt
4 catei de usturoi dati pe razatoare
½ cana faina (eu am folosit faina de orez)
2 cani supa legume
1 ½ cana lapte
1 ½ cana smantana de gatit (se poate inlocui cu lapte)
4 cani cascaval cheddar (aprox. 350 g) dat pe razatoare
¼ lingurita piper negru
Optional pentru garnisit: patrunjel verde, cubulete de bacon prajit
Mod de preparare:
Intr-o oala caliti ceapa cu ardeiul in untul topit pana se inmoaie legumele. Adaugati usturoiul si mai caliti 1 minut. Adaugati apoi faina si lasati aprox. 1 minut la prajit, amestecand continuu. Adaugati treptat supa amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar apoi adaugati laptele si smantana. Cand incepe sa fiarba reduceti focul si mai lasati pe foc pana ce incepe sa se ingroase. La sfarsit atadugati cascavalul in vreo 4 transe, amestecand dupa fiecare transa pana cascavalul este complet topit. Nu lasati supa sa fiarba. Asezonati cu piper, iar daca mai este nevoie si cu sare.
Serviti in boluri cu patrunjel verde si cubulete de bacon deasupra.

 

Comments are closed.

Tag Cloud