November 21, 2024
Ingrediente:
1 conopida
2-3 pere
1 ceapa mica
1 lingurita cimbru uscat
3 linguri ulei
50 g alune de padure coapte
2 morcovi, taiati marunt
1 tija telina,tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare, piper
aprox. 2 l apa
Mod de lucru:
Desfaceti conopida in buchetele.
Taiati ceapa si perele in bucati mari.
Pastrati cateva felii de para pentru decor – pe care le asezati intr-o tava si le dati la cuptor pana se rumenesc.
Intr-o tava termoreistenta asezati buchetelele de conopida, ceapa si feliile de para. Presarati cimbrul, asezonati cu sare si piper si adaugati doua linguri de ulei. Amestecati bine astfel incat toate legumele sa fie asezonate.
Dati la cuptor la aprox. 180°C pana ce legumele sunt coapte.
Intr-o oala adaugati 1 lingura de ulei si sotati morcovii, telina, usturoiul si frunzele de patrunjel. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugati 1 litru apa si lasati sa fiarba la foc mediu, acoperit, pana ce legumele sunt fierte.
Macinati alunele, pastrand cateva alune intregi pentru decor.
Dupa ce s-au copt legumele, adaugati-le in oala impreuna cu alunele macinate. Daca este nevoie, mai adaugati apa fiarta, astfel incat cantitatea de lichid sa fie la nivelul legumelor. Mai lasati pe foc cateva minute, dupa care dati totul prin blender pana rezulta un piure fin.
Serviti cu felii de para coapte si alune de padure.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.