To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tarta cu ciocolata si banane – fara gluten

Posted on noiembrie 6, 2012 | in Desert | by

Tarta cu ciocolata si banane – fara gluten


Ingrediente

Crusta
1 cana migdale macinate
½ cana nuci macinate
5 curmale hidratate taiate marunt
un praf de sare
3 linguri ulei

Umplutura
5 banane mai mici bine coapte taiate bucati
5 curmale hidratate taiate marunt
1 cana lapte
1/3 cana cacao neindulcita
1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175°C. Ungeti cu ulei o tava de tarta de 20 cm.
Pregatiti crusta amestecand migdalele, nucile, curmalele si sarea intr-un robot de bucatarie. Adaugati uleiul si mai amestecati pana se formeaza un fel de aluat. Daca amestecul este prea uscat mai adaugati ulei. Coaceti 12-15 minute sau pana crusta este usor rumenita. Lasati sa se raceasca.
Pregatiti umplutura mixand bananele, curmalele, laptele, cacaoa si esenta de vanilie in blender. Adaugati amestecul peste crusta, acoperiti cu folie de plastic si dati la congelator pentru cel putin 4 ore. Se poate pregati cu 1-2 zile inainte.
Scoateti tarta de la congelator cu aproximativ ½ ora inainte de servire, indepartati folia de plastic si lasati la temperature camerei. Taiati si serviti imediat.
Puteti orna cu felii de migdale si ciocolata rasa.

Comments are closed.

Tag Cloud