To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tarta Cu Lamaie Si Bezea

Posted on august 9, 2012 | in Desert | by

Tarta Cu Lamaie Si Bezea


Ingrediente:

Aluat:

330g faina
100g zahar pudra
Coaja de la 1/2 lamaie
170g unt rece, taiat in cubulete mici
1 galbenus
2 linguri lapte
un praf de sare

Puneti intr-un bol faina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugati untul. Amestecati pana obtineti un amestec asemanator firimiturilor de paine. Adaugati galbenusul si laptele, si amestecati inca putin. Framantati-l doar cateva secunde, cat sa ii dati o forma sferica, apoi inveliti-l in folie alimentara, si bagati-l la frigider pentru 30 minute.

Crema de lamaie:

100 ml zeama de lamaie (de la 2 lamai mari)
Coaja rasa de la 2 lamai
100g zahar tos
2 oua + 2 galbenusuri
80g unt, taiat in cuburi
2 lingurite amidon

Puneti toate ingredientele intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mic, pastrand deoparte jumatate din unt. Amestecati in continuu cu un tel – daca incepe sa se lipeasca de fund, dati deoparte cratita pentru cateva secunde.

Trebuie sa obtineti un amestec de consistenta unei creme mai subtiri, si sa aveti grija sa un fiarba. Atunci cand amestecul atinge punctul de fierbere stingeti focul si adaugati restul de unt. Mai amestecati cateva secunde si dati deoparte.

Intindeti aluatul si puneti-l in tava unsa cu unt. Intepati-l cu o furculita, apoi acoperiti aluatul cu o hartie de copt, peste adaugati boabe de fasole (pentru a nu permite aluatului sa creasca) si introduceti la cuptor pentru 10 minute la foc mic..
Scoateti apoi tava din cuptor, indepartati boabele de fasole si hartia de copt si turnati crema de lamaie peste blat si dati din nou la cuptor inca 10 minute, tot la foc mic.

Bezea:
3 albusuri
150g zahar pudra
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Dupa ce spuma este gata se adauga peste tarta. Se introduce din nou in cuptor pana se rumeneste bezeaua.
Se lasa sa se raceasca inainte de serviré.
Pofta buna!

Comments are closed.

Tag Cloud