November 23, 2024
1foaie aluat foitaj
80g brinza Gruyère, rasa
1ou batut cu 1lingura apa
Sucul de la ¾ lamaie
2pere taiate felii subtiri
Cimbru uscat~1/2lingurita
Sare si piper dupa gust
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Tava se tapeteaza cu folie de Al, inclusiv marginile tavii.
Foaia de aluat se intinde putin mai mare decat tava, astfel incat sa formeze pe laturile tavii o margine de aprox. 1 cm inaltime. Se da la frigider aprox. 30 minute.
Perele se taie felii subtiri si se stropesc cu suc de lamaie.
Se scoate tava din frigider si se unge foaia pe toata suprafata si pe margini cu oul batut.
Se presara branza rasa (3/4 din ea) cimbru uscat, apoi se aseaza feliile de para astfel incit sa acoperiti toata suprafata de brinza. Se sareaza, se pipereaza si se presara un pic de cimbru. Se toarna restul de ou peste pere si cu pensula se intinde pe fiecare felie. Se presara cu restul de brinza si se pune la cuptor pentru 35 de minute sau pana este frumos rumenita.
Se lasa in tava pina se racoreste un pic apoi o scoateti afara cu ajutorul foliei, se taie felii si se serveste: calda sau rece.
Pofta buna !
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.