To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tarta cu ricotta si rosii

Posted on septembrie 13, 2014 | in Fel principal | by

Tarta cu ricotta si rosii

 

Tarta cu ricotta si rosii

Tarta cu ricotta si rosii

Ingrediente:
Forma de tarta cu diametru aprox 24 cm
Pentru crusta:
3 cani orez fiert
2 oua
1 ceapa mica toccata marunt si 1 catel de usturoi, sotate in putin ulei de masline
1/3 cana branza cheddar maturata* data pe razatoare
1/4 cana cascaval ras
busuioc si patrunjel verde tocate marunt – 2 linguri din fiecare

Umplutura:
3 cani ricotta
2 oua
1 catel de usturoi dat pe razatoare
1/3 cana branza cheddar maturata* data pe razatoare
1/2 cana cascaval ras
busuioc si patrunjel verde tocate marunt – 2 linguri din fiecare

TOPPING:
rosii taiate felii
Mod de preparare:
1. Pentru crusta, intr-un bol amestecati bine orezul, ouale batute, ceapa si usturoiul, branzeturile, patrunjelul si busuiocul.
2. Asezati amestecul in tava unsa in prealabil cu ulei si dati la cuptor la 180ºC pentru 15 minute.
3. Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca.
4. Mariti temperature cuptorului la 200 ºC.
5. Pentru umplutura amestecati ricotta, branzeturile, patrunjelul, busuiocul, ouale si usturoiul si apoi asezati amestecul in tava peste crusta de orez racita. Asezati feliile de rosii deasupra apasandu-le usor in umplutura.
6. Dati la cuptor pentru aprox. 30 minute sau pana umplutura este ferma.
7. Lasati sa se raceasca inainte de a felia.
8. Garnisiti cu patrunjel verde tocat.

*Se poate inlocui cu cascaval

 

Tarta cu ricotta si rosii

Tarta cu ricotta si rosii

Comments are closed.

Tag Cloud