To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tarta cu ricotta, smochine si crusta de migdale

Posted on octombrie 3, 2012 | in Aperitive | by

Tarta cu ricotta, smochine si crusta de migdale


Ingrediente:
Crusta:
*2 linguri seminte de in macinat
*6 linguri apa calda
3 cani migdale macinate foarte fin
1 ½ lingurita sare de mare
½ lingurita praf de copt
1 lingura rozmarin tocat marunt
¼ cana ulei de masline (sau de care preferati)
* In loc de cele 2 linguri seminte de in si cele 6 linguri de apa puteti adauga 2oua.
Topping
½ cana miere
2 crengute rozmarin proaspat (puteti folosii si uscat)
cateva smochine proaspete taiate bucati
250 g ricotta
sare de mare
piper
parmezan– pentru garnisire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un bol amestecati semintele de in cu apa calda si lasati 5 minute, sau pana cand amestecul se umfla.
Intr-un vas amestecati migdalele macinate cu 1 ½ lingurita sare, praful de copt si rozmarinul tocat marunt. Adaugati semintele de in hidratate (sau ouale), uleiul si amestecati bine. Va rezulta un aluat umed. Puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti aluatul in tava cu ajutorul unei linguri astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0,5 cm. Coaceti aproximativ 25-30 de minute sau pana cand aluatul prinde o tenta maronie.
In timp ce se coace aluatul incalziti mierea cu rozmarinul la foc mediu. Adaugati smochinele si mai lasati pe foc 4-5 minute. Luati jos de pe foc.
Cand aluatul este gata, adaugati ricotta peste aluat, apoi cu ajutorul unei linguri adaugati smochinele si stropiti aluatul cu mierea ramasa. Presarati cu sare, piper si parmesan ras.

Comments are closed.

Tag Cloud