To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

TARTA CU SPARANGHEL, MAZARE SI ZUCCHINI

Posted on aprilie 23, 2017 | in Aperitive, Fel principal | by

TARTA CU SPARANGHEL, MAZARE SI ZUCCHINI

Ingrediente:
Aluat fraged pentru tarta sau foaie de placinta

Umplutura:
200 g smantana
200 g mozzarella data pe razatoare
3 oua batute
1 catel de usturoi dat pe razatoare
coaja de la ½ lamaie
1 mana mazare congelata
10 buc. sparanghel
1/2 zucchini, taiat rondele subtiri
1 lingura ulei
Sare, piper
Unt pentru uns tava

Mod de preparare
Ungeti cu unt o tava cu diametrul de aprox. 25 cm in care asezati aluatul de tarta.
Asezati peste aluat hartie de copt si umpleti tava cu boabe de fasole, orez sau bile ceramice.
Dati la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute. Indepartati boabele de fasole/orezul/bilele si hartia de copt si mai dati la cuptor 12 minute. Scoateti si lasati la racit.

Intre timp, opariti pentru 3 minute sparanghelul si mazarea si apoi scoateti intr-un vas cu apa rece.
Intr-o tigaie adaugati 1 lingura ulei si prajiti feliile de zucchini pe ambele parti pana se rumenesc. Scoateti pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Intr-un bol amestecati bine oulale batute cu smantana, coaja de lamaie, usturoiul, mozzarella, sare si piper. Adaugati acest amestec in tava peste aluatul racit, adaugati apoi sparanghelul, feliile de dovlecei si mazarea.
Dati la cuptor aproximativ 30 minute sau pana incepe sa se rumeneasca si devine ferm.
Lasati sa se raceasca 10 minute inainte de a scoate tarta din tava si a o felia.

Comments are closed.

Tag Cloud