November 21, 2024
Ingrediente:
1 tava de 19×30 cm
1 conserva ton in ulei
3 oua fierte tari si taiate felii
¼ ardei rosu, ¼ ardei galben, ¼ ardei portocaliu taiate felii
½ cana felii de masline (kalamata sau verzi)
1-2 linguri capere
1 mana fasole verde fiarta
½ cana rosii cherry taiate jumatati
Cartofi mici taiati in rondele subtiri si copti pana devin rumeni (de preferinta folositi cartofi cu coaja rosie)
8 foi de placinta, fiecare foaie unsa cu ulei de masline (eu am folosit crusta din orez –vezi reteta)
Pentru crema:
3 oua
1 cana smantana
1 lingura mustar Dijon
sare, piper
Mod de preparare:
Ungeti tava cu ulei, apoi asezati o foaie de placinta, ungeti-o cu ulei, asezati a doua foaie si repetati procesul pana ce ati terminat foile.
Eu am pregatit crusta de orez in prealabil.
Bateti ouale ca pentru omleta, adaugati smantana, mustarul sare si piper. Amestecati apoi adaugati-o in tava peste foi/crusta de orez. Peste amestecul cremos aranjati restul ingredientelor adaugand din loc in loc si bucati de ton. Apasati usor ingredientele in amestecul cremos, apoi dati tava la cuptor la 200°C pentru 25-30 minute sau pana cand amestecul cremos devine ferm si se rumeneste usor.
Cand serviti puteti adauga si putin pesto deasupra.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.