To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Terci de ovaz cu mere caramelizate

Posted on februarie 19, 2017 | in Desert | by

Terci de ovaz cu mere caramelizate

Terci de ovaz cu mere caramelizate

Ingrediente
90 g ovaz
200 ml lapte
100 ml apa
1 lingurita scortisoara
½ lingurita esenta de vanilie
½ lingurita ghimbir, dat pe razatoarea mica
un varf de cutit de nucsoara
5 linguri piure din cartof dulce copt (sau dovleac)

Topping:
1 mar taiat felii
1 lingurita ulei
1 lingurita sirop de artar sau miere
1 lingurita scortisoara
50 g migdale (sau nuci)

Mod de preparare:
Intr-o oala adaugati ovazul, laptele si apa si lasati pe foc mediu pana incepe sa fiarba, dupa care adaugati piureul de cartof dulce si condimentele (vanilia, scortisoara, ghimbirul, nucsoara) si mai lasati aprox. 2 minute la foc mic amestecand continuu.
Pentru topping, taiati marul in jumatate, curatati de seminte si apoi taiati-l in felii subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta adaugati 1 lingurita ulei, feliile de mar, scortisoara, 1 lingura sirop de artar si migdalele tocate grosier. Lasati pe foc aprox. 10 minute pana merele se inmoaie si migdalele se rumenesc usor. Luati de pe foc si ad
Serviti terciul de ovaz cu toppingul de mere si migdale plus inca o lingurita de sirop de artar.

Comments are closed.

Tag Cloud