November 9, 2024
Ingrediente
1 pachet tofu
1/3 cana amidon de porumb
250 g broccoli fiert la aburi
200 g orez fiert
Sos
1 lingura ghimbir dat pe razatoare
1 lingura usturoi maruntit
2 -3 linguri sos de soia
1 lingura otet din vin
1 lingura vin alb
4 linguri sirop de agave
1 cana apa
1 lingurita fulgi de chilli
1 lingura +1 lingurita amidon de porumb amestecate cu 2 linguri apa
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
1. Scurgeti foarte bine bucata de tofu de lichid; inveliti-o in servete de hartie si asezati ceva greu deasupra pentru a forta stoarcerea, avand grija sa nu se rupa.
2. Taiati tofu cubulete pe care apoi le dati prin amidon de porumb (1/3 cana).
3. Incingeti ulei intr-o tigaie, la foc mediu, si prajiti bucatile de tofu pe ambele parti pana devin rumene si crocante. Uleiul trebuie sa fie in cantitate suficienta, astfel incat bucatile de tofu sa fie pe jumatate in ulei. Scoateti bucatile de tofu prajite pe sevetele de hartie.
4. Intr-o alta tigaie sotati usturoiul, ghimbirul si fulgii de chilli intr-o lingura de ulei. Adaugati apoi si restul ingredientelor (cu exceptia amidonului de porumb amestecat cu cele 2 linguri de apa) si lasati sa fiarba cateva minute, inainte sa adaugati amidonul amestecat cu cele 2 linguri de apa. Cand sosul incepe sa se ingroase, luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin inainte sa adaugati bucatile de tofu prajite (daca puneti bucatile de tofu cat sosul e fierbinte vor absorbi lichid si nu vor mai fi crocante). Amestecati astfel incat fiecare bucata de tofu sa fie acoperita de sos.
5. Serviti cu orez fiert si buchetele de broccoli.
Nota: pentru o varianta mai light, asezati bucatile de tofu intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti-le cu putin ulei si dati-le la cuptor la 200°C pentru aproximativ 20 de minute (fara a mai folosi amidonul de porumb 1/3 cana). Nu vor iesi asa crocante, dar vor avea un continut caloric mai scazut.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.