To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tofu cu portocale si ghimbir

Posted on noiembrie 17, 2012 | in Fel principal | by

Tofu cu portocale si ghimbir

Ingrediente:
450 g tofu
1 cana suc de portocala
2 linguri suc de lamaie
1/3 cana sos de soia
3 linguri ulei vegetal
4 catei usturoi dati pe razatoare
1 lingura ghimbir ras
¼ lingurita chilli macinat
½ ceapa tocata marunt
patrunjel verde

Mod de preparare:
Taiati tofu felii de aproximativ 1 cm grosime si apoi fiecare felie taiati-o pe jumatate, astfel incat sa rezulte triunghiuri.
Intr-un bol amestecati sucul de portocala, sucul de lamaie, sosul de soia, uleiul, usturoiul, ghimbirul, ceapa si chilli.
Preincalziti cuptorul.
Asezati feliile de tofu intr-o tava, pe un singur strat si adaugati marinata. Lasati tofu la marinat pentru cel putin 30 de minute.
Adaugati tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau pana cand tofu incepe sa se rumeneasca si aproape toata marinata este absorbita. Serviti cu patrunjel verde deasupra.

Comments are closed.

Tag Cloud