November 21, 2024
Ingrediente:
3 oua
100 ml miere sau sirop de artar
50 ml ulei de masline extravirgin
3 pere de aproximativ 300 g (necuratate de coaja) date pe razatoarea mare
225 g faina de migdale
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita sare
50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160°C si ungeti cu ulei o tava rotunda de tort cu diametrul de 22 cm.
Separati albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol amestecati galbenusurile cu siropul de artar, uleiul de masline si perele date pe razatoare. Adaugati apoi ingredientele uscate: faina de migdale, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Amestecati bine toate ingredientele.
Bateti albusurile spuma, dupa care incorporati-le in amestecul de mai sus.
Adaugati amestecul in tava, presarati cu fulgii de migdale si dati la cuptor 1 ora (pana incepe sa se desprinda de pe marginile tavii).
Serviti cu 1 lingura de smantana grasa sau mascarpone.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.