To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tortilla de legume

Posted on august 15, 2017 | in Aperitive | by

Tortilla de legume

 

Ingrediente:
4 cartofi medii (aprox. 400g), taiati sferturi apoi cubulete
1 ceapa, tocata marunt
1 catel de usturoi, taiat marunt
½ ardei capia rosu, taiat marunt
2 linguri ulei
½ lingurita cimbru uscat
1 frunza de dafin
sare, piper
1 rosie mica, taiata cubulete
½ conserva de ciuperci felii
8 oua batute
1 mana parmesan ras

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intr-o tigaie* antiaderenta cu pereti inalti (diametru aprox. 20 cm) adaugati 2 linguri de ulei, cartofii, ceapa, usturoiul, ardeiul, cimbrul, frunza de dafin, sare si piper si caliti acoperit, la foc mediu, aproximativ 15 minute sau pana cand cartofii sunt patrunsi –amestecand de mai multe ori, astfel incat cartofii sa se inabuse, nu sa se prajeasca (nu trebuie sa se rumeneasca, sau sa-si schimbe culoarea).
Adaugati rosiile si ciupercile (scurse de lichid) si mai lasati pe foc cateva minute. Luati jos de pe foc, scoateti frunza de dafin si adaugati ouale batute si parmezanul, amestecati usor astfel incat oul sa ajunga si la baza tigaii si toate legumele sa fie incorporate in ou.
Dati la cuptor aprox. 15-20 minute.
Dupa ce s-a copt bine, scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute, inainte sa o rasturnati pe un platou.
Serviti calda!

*Daca nu aveti tigaie inalta care sa se preteze si la cuptor, caliti toate ingedientele intr-o tigaie obisnuita, apoi rasturnati amestecul intr-un vas yena peste care adaugati ouale batute.
Se mai pot adauga si alte ingrediente dupa gust, cum ar fi carnati chorizo, patrunjel verde, etc.

Comments are closed.

Tag Cloud