November 23, 2024
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
400 g zahar
250 ml miere
1/2 pachet margarina
3 oua intregi
150 ml apa
1 lingurita rasa de scortisoara
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
1 lingurita rasa bicarbonat de amoniu
un varf lingurita cuisoare
1 lingurita anason
Forme pentru decupat
Glazura:
1 albus de ou
350 g zahar pudra
Intr-un castron cu fund gros se adauga150 ml apa +400 g zahar +250 ml miere; se
amesteca cu o lingura de lemn pe foc mic pana se topeste zaharul apoi se
adauga margarina. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga
scortisoara, cuisoarele, anasonul, bicarbonatul de sodiu si amoniu.
In continuare se adauga ouale si faina; se amesteca totul bine si se lasa pana a doua
zi la rece.
A doua zi impartim aluatul in doua bucati si intindem fiecare bucata pe masa de lucru foarte bine infainat intr-o foaie de 0,5 cm grosime.
Decupam aluatul cu forme si asezam turta dulce in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Ungem turtele ou batut si apoi introducem tava la cuptor la foc mic (180°C) pentru aprox. 8 minute. Trebuie sa fie inca moi cand le scoatem din cuptor. Atentie sa nu lasam la cuptor pana devin maronii.
Se lasa sa se raceasca si apoi se decoreaza cu glazura.
Pentru glazura se mixeaza bine albusul cu zaharul.
Dupa decorare se lasa sa se usuce glazura.
Se pot pastra in cutii de metal impreuna cu o felie de mar.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.