To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Turte din porumb

Posted on august 11, 2012 | in Fel principal | by

Turte din porumb

Ingrediente:

1 conserva porumb (aprox. 300 g)
2 cepe verzi (sau o ceapa alba)
½ lingurita chilli
50 g faina
½ lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita sare
piper
1 ou
½ legatura patrunjel verde
50 g Parmezan (sau branza cheddar)- optional
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:

Puneti porumbul scurs de apa in robot impreuna cu ceapa, patrunjelul verde si oul. Mixati, boabele de porumb nu trebuie transformate in pasta.
Adaugati faina, chilli, sare, piper, bicarbonat si parmezanul ras.
Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon. Adaugati cate o lingura de amestec in tigaie, lasand spatiu intre turte. Prajiti la foc mediu, aprox. 3 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumenesc. Scoateti turtele pe servetele de bucatarie.

Serviti turtele calde sau la temperatura camerei cu salsa de rosii sau smantana.

Salsa de rosii:
2 rosii
1 lingura ceapa rosie tocata
1 lingura patrunjel verde tocat
2 linguri zeama de lamaie
Sare, piper
1 lingura ulei de masline
Amestecati toate ingredientele intr-un bol, asezonati cu sare si piper.

Comments are closed.

Tag Cloud