To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Varza de Bruxelles coapta cu pesto de merisoare si fistic

Posted on noiembrie 28, 2012 | in Fel principal | by

Varza de Bruxelles coapta cu pesto de merisoare si fistic

Ingrediente:
600 g varza de bruxelles
3 linguri ulei de masline
¾ lingurita sare
½ lingurita piper
¼ cana pesto de merisoare si fistic (vezi mai jos)
Pentru pesto:
½ cana fistic prajit
½ cana merisoare uscate
3 catei de usturoi copti
cateva frunze de patrunjel
½ cana ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Intr-o tava cu hartie de copt asezati varza de bruxelles care a fost amestecata in prealabil cu cele 3 linguri de ulei de masline. Dati la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca. Verificati cu o furculita daca si miezul este patruns.
Puneti fisticul, merisoarele, usturoiul copt si frunzele de patrunjel in robot si mixati-le pana se transforma in pasta. Adaugati uleiul si mai mixati pana amestecul devine omogen. Asezonati cu sare si piper. Trebuie sa aiba un gust usor dulce-sarat.
Adaugati pesto peste varza si serviti.

Comments are closed.

Tag Cloud