November 21, 2024
Ingrediente:
1 varza mare
apa
sare neiodata (aprox . 12 g sare la 1 kg de varza)
hrean
marar uscat, cu floare
crengute de cimbru
frunze telina
Borcan de sticla de 5 l
Mod de preparare:
Se spala bine varza, mararul, cimbrul si frunzele de telina. Varza se toaca marunt si se amesteca cu sarea.
Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati.
Mai intai vom aseza pe fundul borcanului frunze de telina, cimbru, marar si cateva bucati de hrean, apoi adaugam varza, pe care o indesam bine in borcan. Deasupra mai punem un rand de frunze telina, cimbru, marar si hrean.
Se pregateste o saramura din 25 g sare la litru de apa, care se adauga calduta peste varza, cat sa o acopere.
Borcanul se tine la cald, acoperit cu o farfurioara, pana incepe fermentatia. Dupa ce a fermentat (5-7 zile), se vantura varza si se da borcanul la rece in frigider.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.