November 24, 2024
Ingrediente:
2 vinete
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
150-200 g ricotta
1 cana spanac
½ cana cascaval ras
patrunjel verde
Mod de preparare:
Vinetele se taie in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unui cutit se decupeaza miezul fiecarei vinete, lasand aproximativ 1 cm pe margine. Cu ajutorul unei lingurite, scoateti miezul vinetelor astfel incat să obtineti 4 jumatati gata să fie umplute. Stropiti jumatatile de vinete cu putin ulei, asezonati cu sare si piper, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor la 200°C pentru a se coace. Dupa ce s-au copt, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
In alta tava tapetata cu hartie de copt asezati miezul vinetelor taiate cuburi, ceapa taiata bucati, cateii de usturoi taiati in 4 si ardeiul gras taiat cuburi, stropiti cu putin ulei, asezonati cu sare si piper si dati la cuptor la 200°C pana se coc.
Dupa ce s-au copt, puneti-le intr-un bol mare impreuna cu ricotta, spanacul taiat marunt, cascavalul si patrunjelul tocat marunt. Umpleti jumatatile de vinete cu acest amestec si dati la cuptor aprox. 15 minute la 200°C.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.