November 21, 2024
Ingrediente:
5 kg gogosari
2 kg ceapa fiarta
3 kg vinete coapte
1 kg morcovi fierti
1 l bulion de rosii
750 ml ulei
Foi dafin
Sare si piper
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs. Putem folosi vinete care au fost congelate, le lasam sa se dezghete pentru a se elimina din apa pe care o contin, apoi se toaca.
Morcovii si ceapa se curata si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun deoparte.
Intr-o cratita mare se calesc gogosarii (curatati de seminte, spalati si maruntiti in robot sau in masina de tocat) aproximativ o ora. Apoi se adauga ceapa tocata, morcovii si vinetele si se mai calesc aproximativ o ora. Se adauga bulionul, sare, piper, foi de dafin si se mai lasa sa fiarba pana se ridica uleiul la suprafata. Cand zacusca este gata stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Intr-un vas mic se pun aproximativ 200 ml ulei la incins si cand este fierbinte puneti in fiecare borcan cu zacusca 1-2 linguri de ulei (trebuie sa sfaraie in borcan). Puneti repede capacele peste fiecare borcan si apoi asezati-le in paturi pentru 24 de ore, apoi le scoateti si la depozitati in camara.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.